Hoppa till innehåll

1.5 – Nybörjare 1

Nybörjare som saknar tidigare erfarenhet av racketsport och har minimal kunskap om spelets regler.

2.5 – Nybörjare 2

Spelare med liten/begränsad erfarenhet. Kan hålla bollen i spel med spelare på samma nivå. Kan grunderna i poängräkning.

3.0 – Medel 1

Förstår grunderna. Börjar lära sig att positionera sig på banan. Kan de grundläggande reglerna och kan poängräkning och spelar turneringar.

3.5 – Medel 2

Rör sig snabbt fram mot ”non-volley zone” när möjligheten finns där. Förstår skillnaden mellan hårt/snabbt och mjukt/långsamt spel och kan själv variera det egna spelet under såväl tävlingsspel som sociala spel. Kan upprätthålla korta bolldueller. Lär sig det korrekta sättet att positionera sig på banan. Baskunskaper i ”stacking” och förstår situationer när det kan vara effektivt.

4.0 – Avancerad 1

Medveten om partnerns position på banan och kan röra sig som ett lag. Påvisar förmåga att ändra riktning ur ett offensivt perspektiv. Påvisar bred kunskap om regler. Gör ett måttligt antal fel/misstag per game. God förståelse för ”stacking” och när det kan användas i matchspel. Börjar kunna identifiera motståndarnas svagheter och börjar utforma spelstrategier för att attackera svagheter. Börjar eftersträva mer utmanande spel.

4.5 – Avancerad 2

Har ett bra fotarbete och rör sig bra lateralt, bakåt och framåt. Använder viktförflyttning för optimalt fotarbete. Kan med lätthet ändra riktning. Mycket bekväm med att spela framme vid köket/NVZ. Kommunicerar och rör sig väl med sin partner och ”stackar” med lätthet rätt position på banan. Förstår strategi och kan justera spelet och sin strategi utifrån motståndarens styrkor och svagheter och banposition. Gör ett begränsat antal fel/misstag.

5.0 – Avancerad 3

Behärskar strategi för pickleball, och kan variera den och typ av spel i tävlingsspel. Är framgångsrik att vända defensiva slag till offensiva. Har ett effektivt fotarbete och använder viktförflyttning för att förbättra snabbheten på banan. Kan justera spelet och sin strategi utifrån motståndarens styrkor och svagheter och banposition. Gör få egna fel/misstag.

5.5+ – Proffs

Den här spelaren håller toppklass. Prestationer och turneringsvinster vittnar om den här spelarens förmåga att konsekvent prestera på högsta nivå.

USAPA Player Skill Rating Definitions