Hoppa till innehåll

Spelarnivåer

Våra vuxenkurser och vissa av våra tävlingar använder ett färgsystem för spelarnivåer från grön till svart. Grön nivå uppnås ganska fort i pickleball, efter kanske två-tre tillfällen på exempelvis våra medlemstider – där det alltid finns spelare som kan förklara regler och poängräkning. Och ofta efter bara ett tillfälle för de som har erfarenhet från någon annan racketsport.

💚 Grön 2,5+

Du har begränsad erfarenhet. Du kan hålla bollen i spel och vet hur man räknar poäng.

💙 Blå 3,0+

Du förstår grunderna och börjar lära dig var du ska stå på banan. Du kan reglerna och vet hur tävlingsspel fungerar. Du rör dig fram till nätet när du kan. Du kan spela både snabbt och långsamt och varierar ditt spel.

❤️ Röd 4,0+

Du är medveten om var din partner är på banan och ni spelar bra som ett lag. Du har bra koll på reglerna och gör måttligt antal egna misstag. Du börjar identifiera motståndarnas svagheter och utvecklar strategier för att utnyttja dem. Du kan växla ditt spel och du och din partner kommunicerar väl och positionerar er effektivt.

🖤 Svart 5,0+

Du behärskar spelets strategi och kan variera ditt spel på träning och tävling. Du är bra på att vända försvar till anfall. Du anpassar ditt spel utifrån motståndarnas styrkor och svagheter. Du är en toppspelare som tävlar och presterar på en hög nivå.

Mer information om de numeriska spelarnivåerna finns på USAPA Player Skill Rating Definitions. Du kan också maila info@geflepickleball.se om du vill ha hjälp att bedöma din spelarnivå.